Language Learning Via Arts

LANGUAGE LEARNING VIA ARTS - SANAT YOLUYLA DİL ÖĞRENMEK

Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Başlamış Olduğumuz E- Twinning Projesinde, Öğrencilerimize Yabancı Dil Öğrenme Konusunda Farklı Bir Bakış Açısı Kazandırmak İstiyoruz.

Projemiz, çeşitli sanat türlerini ve sanatla ilgili etkinlikleri dil sınıflarına uyarlayarak dil öğrenme sürecini daha yaratıcı ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencileri aktif olarak dil öğrenme sürecine dahil etmeyi amaçlıyoruz. Sanatsal becerileri etkinliklerde kullanırken kaynaştırma eğitimi ve temel dil becerilerini desteklemiş olacağız.

Bir insanı oluşturan unsurların çoğunun dikkate alındığı bütüncül bir öğrenme perspektifinden dil öğrenimine küresel bir yaklaşımın teşvik edilmesi ile ilgili olarak: duygular, rasyonel kapasite, motivasyonlar ve ilgiler, çevre ile ilişkileri, tarihi ve kültürel geleneği ile ve tabii ki geleceğe olan bağlılığı. 21. yüzyıl eğitim yeterliklerinin ve Avrupa topluluklarının ihtiyaçlarına ve değişikliklerine ayak uydurabileceğiz.

Hedeflerimiz;

1- Kaynaştırmacı dil öğrenimi eğitimlerini ve öğrencilerin 4 dil becerisini (Okuma, Yazma, Konuşma, Dinleme) sanatsal etkinliklerle desteklemek

2- Web-2 araçları ile sanal ve gerçek sanatlar ile dijital yeterlilikleri kullanarak öğrencilerin yaratıcılığını teşvik etmek

3- Geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak çevre dostu faaliyetlerde farkındalık yaratmak.

4- Öğrencileri çeşitli sanatlardan yararlanarak kendilerini, duygu ve düşüncelerini ifade ederek erek dili kullanmaya motive etmek.

5- Öğrenciler ve öğretmenler arasında işbirliğini ve ekip çalışmasını geliştirmek

6- proje faaliyetlerine katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerin temel yeterliliklerini geliştirmek.

7- Öğrencilerin çeşitli sanatsal becerilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak ve tümevarım yoluyla dili öğrenmelerini sağlamak.

Beklenen Somut Olmayan Sonuçlar

1- Dil derslerinde Sanatla ilgili etkinlikleri tanıyabilecektir.

2- Farklı sanatsal etkinlikler (Okuma, Yazma, Konuşma ve Dinleme) kullanarak 4 dil becerisini geliştirebilecektir.

3- S'ler web2 araçları ile sanal ve gerçek sanatları ve dijital yeterlilikleri kullanarak yaratıcılıklarını ve ilhamlarını artırabileceklerdir.

4-S'ler geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak çevreleri konusunda daha bilinçli olabilecek ve daha sürdürülebilir yaşama katkıda bulunabileceklerdir.

5- Çeşitli sanatları kullanarak kendilerini ve duygularını ifade etmekte daha rahat hissedeceklerdir.

6- Öğrenci ve öğretmenler arasında işbirliği ve takım çalışması ruhu gelişecektir.

7- Proje, proje faaliyetlerine katılan tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin temel yeterliliklerini geliştirecektir.

Beklenen Somut Sonuçlar

*Her ortak okulda e Twinning köşeleri

*Proje içi logolar

*Proje İçi Afişler

*Öğrencilerin Karaoke Şarkıları

*1 e-Hikaye kitabı

*Proje kapsamındaki tüm çalışmaları gösteren 1 e-kitap

*Her ortak okulun öğrencilerinden kısa animasyon filmler veya rol yapma videoları

*Geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen ürünlerin Twinspace ve eTwinning sosyal medya platformlarında sergilenmesi.

Yayın: 27.05.2023 - Güncelleme: 27.05.2023 14:20 - Görüntülenme: 153